Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража", взета от Окръжния съд в Стара Загора спрямо обвиняем в опит за убийство и нанасяне на средна телесна повреда при масовото сбиване на 20 март на паркинга до Кооперативния пазар в Казанлък. Това съобиха от съдебната институция

Срещу обвиняемия Т. Т. са повдигнати обвинения за опит за убийство чрез нанасяне на множество удари, причиняващи телесни повреди на пострадалия Р. С. и за нанасяне на средна телесна повреда на друг пострадал - С. С., изразяваща се в счупване на дясната скулна кост и горната челюст в дясно, като деянието е извършено по хулигански подбуди, уточняват от Апелативния съд. И двамата ранени са от село Манолово, община Павел баня. След сбиването обвиняемият е заминал на работа в чужбина и се е върнал, когато е научил, че срещу него има образувано наказателно производство. По първото обвинение предвиденото от Закона наказание е “лишаване от свобода" от 10 до 20 години, а по второто – от две до 10 години, посочват още от съдебната институция. 

След изслушване на страните и анализ на доказателствата по делото, Апелативният съд в Пловдив напълно подкрепя извода на Окръжния със в Стара Загора, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Т. Т. към деянията, в които е обвинен. Предвид обстоятелствата, при които са осъществени деянията, това, че са в съучастие и предвид обществено опасния резултат и характера на засегнатите обществени отношения, Апелативният съд определя, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие. Определението е окончателно. 

Припомняме, че инцидентът възникна около 14:00 часа на 20 март. В сбиването са участвали около 30 души, а причината е вражда между две фамилии от павелбанските села Тъжа и Манолово. 

Рени АТАНАСОВА