Остава непроменена цената за шезлонг и чадър в Албена и това лято, предаде репортер на "Фокус". По 7 лв. ще заплащат туристите за плажните аксесоари, които създават повече удобство на плажа.

За Великденските празници от 14 април ще бъдат отворени 3 петзвездни и 2 четиризвездни хотела във ваканционното селище. Комфортната обстановка се допълва от възможности за СПА, анимация за деца, спорт и гурме храна. 

Тази година дори преди началото на активния туристически сезон посетителите на курорта се радват на така наречения  Happy Weekend (Щастлив Уикенд) в Албена. Камион за храна по крайбрежната алея за първи път предлага вкусни и изкушаващи неща по избор.

Пролетта донесе и първия щъркел в Албена, а цветните й градини стават все повече, все по-хубави и все по-цветни. В този период на годината в резерват Балтата могат да се наблюдават блатно кокиче, див зюмбюл и др. Над 180 вида са птиците, които обитават горите на резервата и са истинско изкушение за орнитолози и любители на birdwatching (наблюдение на птици).

Жулиета НИКОЛОВА