Еднопосочно движение на моторните превозни средства предстои да се въведе по вътрешните улици в карето между булевардите "Васил Априлов“, "Свобода“, "Копривщица“ и "Пещерско шосе“. От тази сутрин започна поставянето на необходимите над 170 пътни знака, съобщават от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“.

Зоната обхваща двата квартала, разположени от северната и южната страна на "Пещерско шосе“. Еднопосочността там се прилага в съответствие с генералния план на общината за организация на движението.

"От началото на мандата изпълнихме почти 100 процента мерките, заложени в генералния план. Въведената досега еднопосочност до голяма степен постигна очакваните резултати – по-лесно по малките улици се движат автомобилите, има и повече места за паркиране, а това намалява напрежението в трафика“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Той увери, че въпреки едновременната реализация на многото мащабни инфраструктурни проекти в Пловдив, които са били отлагани с години, общината съумява да създаде оптимална организация на движението.