Игри и забавления за малки и големи имаше на площад "Независимост" по време на традиционното боядисване на декоративни великденски яйца, което Община Разград организира всяка година, съобщават от общината.

Празникът на площада започна с изпълнения на Младежкия градски духов оркестър към ЦПЛР ЦРД с ръководител Милен Бенков.

Преди да стартират игрите кметът Добрин Добрев поздрави децата и родителите на площада. Той припомни, че и на този Велики четвъртък Община Разград спазва традицията деца да боядисват яйца, които след това да обогатят великденската украса на града. Допълни, че тази година в програмата са включени и други игри и забавления за децата и техните родители. На всички Кметът Добрин Добрев пожела светли празници, здраве, щастие, хармония, уют и топлина в домовете.

Игрите на великденска тематика бяха насочени към различни възрасти малчугани. Най-малките – до 8 години – разпределени на отбори, търсиха различни цветове яйца, поставени в скрити чантички с форма на зайче в градинката около фонтана с момченцата. Отбор №1 пристигна пръв на финала с пълна кошница с 5 яйца в различни разцветки и участниците в тима получиха награди, призове обаче имаше и за останалите. Така бе и при останалите игри – по-големи награди за победителите и по-малки за останалите участници. По-големите деца, разделени на два отбора, участваха в щафета – в лъжица носеха яйце, до финала трябваше да стигнат по трасе, маркирано с конуси. Последната игра бе за отбори  от деца и родители. Те трябваше от определени позиции на различно разстояние да си подхвърлят едновременно две сварени яйца. Само една двойка – екип от две момичета – успя да съхрани целостта на яйцето и получи големите награди, но призове имаше и за останалите.

Докато се провеждаха игрите, възпитаници на Цветомира Петрова от Школата за изобразително изкуство към ЦПЛР Център за работа с деца умело изрисуваха три стиропорени яйца в ярки красиви цветове. След празника на площада пъстроцветните яйца бяха инсталирани от работници от ОП "Паркстрой" до вече поставената великденска украса.

И малки, и големи не пропуснаха да се снимат с високия близо 3 метра великденски заек, който бе част от празника, докато се провеждаха игрите и боядисването на яйцата.

На тържеството на площада присъстваха и заместник-кметовете: Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева.