Още сърца за бургазлии по повод 14 февруари подготвят на плажа Пол и Реми, видя репортер на "Фокус". След като преди няколко дни свободните артисти завършиха пясъчната скулптура до Моста, която има формата на сърце, двамата вече подготвят и друга, с която да зарадват жителите на града. 

Реми Хогард е от Холандия, а Пол - от Великобритания. Признават, че в Бургас им харесва всичко - и градът, и морето, и Морската градина, както и комбинацията между тях.

"В България дойдохме за първи път през 2007 година, но открихме Бургас едва преди 3 години, по време на пандемията. Тогава всичко беше затворено, а ние се решихме и започнахме да създаваме пясъчни скулптури на плажа. Хората идваха и наблюдаваха как ги ваем. Казваха, че това ги прави щастливи", припомни Реми. 

Оттогава двамата създадоха много фигури - изобразиха с пясък Васил Левски, Баба Ванга, Св.св. Кирил и Методий. Оформиха образите и на много животни - кучета, котки, делфини, слонове и други. 

Винаги обаче се съобразяват и с българските традиции и обичаи, когато творят. Така например една от последните им скулптури бе с формата огромен християнски кръст, който създадоха по повод Йордановден.