Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.С., на 44 г. Той е предаден на съд за това, че на 14.12.2022 г. на главен път между с. Анево и Сопот, обл. Пловдив, е дал подкуп – парична сума от 50 лв., на двама полицейски служители от ОД на МВР –Пловдив, за да не извършат действия по служба –да не съставят акт за административно нарушение на собственик на лек автомобил, предоставил го на непълнолетно момче, на 15 г., неправоспособен шофьор – престъпление по чл. 304а вр. чл. 304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 декември 2022 г. В.С., неговият брат и двамата синове на всеки един от тях, се намирали в гр. Пирдоп, където извършвали дейност като дървосекачи. След като приключил работният ден, те се почерпили  с алкохол. В късните часове тръгнали да се прибират към гр. Твърдица, където живеели.

Пътували с лек автомобил "Мицубиши Паджеро“, който в този момент бил управляван от 15-годишно момче, син на брата на В.С. Той карал колата, защото роднините му били употребили алкохол. На 14 декември 2022 г., към 1,20 часа, полицейски служители, патрулиращи по отсечката между с. Анево и гр. Сопот, подали сигнал със стоп палка за спиране на автомобила. Непълнолетният водач не се подчинил, при което последвало кратко преследване. Малко по-късно колата отбила от пътя и спряла.

Полицаите установили, че зад волана е непълнолетен и неправоспособен водач. Те съобщили на неговия баща, който бил собственик на колата, че ще я дерегистрират и ще му съставят акт за административно нарушение.  За да не се случи това, В.С. се приближил към патрулния автомобил и подал 50 лева на полицаите. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Непълнолетният водач е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът отчел отрицателен резултат.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.