Училище "Драган Манчов" да остане в сегашната си сграда, а за Математическата да се направи нов кампус. Това искат преподаватели и родители на деца от основното училище. Хората са пред Общинския съвет на протест заедно с родители на деца от ОУ "Александър I", които имат идентичен проблем, предаде репортер на "Фокус".

"В нашето училище има 540 ученици, повечето са малки деца. Исканията ни са "Драган Манчов" да запази своята сграда или да се направи нова в близост до сегашната, за да се обслужват интересите на хората. В квартала има строителство, има много млади семейства с деца, ще останат без училище" - каза директорката на ОУ "Драган Манчов" Десислава Стаменова. 

Цило Нейчев, председател на РСО "Подкрепа" Пловдив, припомни, че от 2017 г. започва сагата със сградата, която се съвместява от "Драган Манчов" и Математическата гимназия. "Защо трябва да се мести сградата? Кварталът е доста разраснат. За Математическата гимназия е определено да се прави кампус. Това училище къде отива?" - пита той. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!