Още двама дрогирани шофьори задържаха полицаи от Великотърновски регион. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за Агенция "Фокус“, че около 17:00 часа вчера в село Присово е извършена проверка на лек автомобил "Хонда“, управляван от 30-годишен старата столица, известен на полицията. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. При тест с техническо средство и за алкохол, резултата е 1,03 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.‘

При друга проверка в Горна Оряховица е задържана 24-годишна жена, която е шофирала след употреба на бензодиазепини. По този случай се води досъдебно производство.

През денонощието полицаи от Велико Търново и Горна Оряховица са иззели и различно количество наркотици. Тази нощ около 01:00 часа в района на парк Света гора в областния град е извършена проверка на 40-годишен мъж от Велико Търново. Намерени и иззети са четири пликчета, съдържащи наркотични вещества, спринцовка и фас от цигара, свивка, съдържаща листна маса и плик с бяло кристалообразно вещество. При полеви наркотест част от тях са реагирали на метаамфетамин и канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Снощи около 22:00 часа в Лясковец е извършена проверка на непълнолетно лице от същия град. Иззет е плик, съдържащ около един грам листна маса, която е реагирала на канабис. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Срещу двамата са започнати бързи производства.