Над 1000 лева, които ще бъдат дарени за ремонта на Детското отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, бяха събрани с тренировки по HIIT и Зумба. Благотворителното спортно събитие бе организирано от младежите от Rotarak – Велико Търново и се случи на стадиона в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“.

В проявата се включиха малко над 50 човека – малки и големи, които спортуваха заедно за здраве – за себе си и за децата на Велико Търново.

"Изключително сме щастливи, че ще успеем да подпомогнем проект "Светулка“ с малко над 1000 лева. Припомняме, че крайната цел е е финансиране на цялостен ремонт в търновската педиатрия. Изказваме благодарност на всички участници, които се включиха в нашия спортен полуден. Специални благодарности към треньорите, без които това събитие нямаше да се осъществи и да бъде толкова успешно – Росица Карамочева, Елеонора Маркова и Пламен Цонков. Благодарим ви, че за пореден път подкрепяте наше спортно събитие и всеки път успявате да убедите хората, че спортът е здраве и си заслужава да се спортува“, казват още младежите.

Те благодариха и на спонсорски фирми от града, които също са помогнали с дарения.

Луиза Транчева