Осем тона отпадъци от най-различно естество събраха днес служителите на ДГС – Генерал Тошево и много доброволци от общината в участъка към ГККП - Йовков край село Кардам. Това съобщиха от СИДП-Шумен. Боклуците са събрани в чували като служители на кметството ги извозват за депониране към градското сметище.

"Успяхме да съберем всички битови отпадъци по протежение на 6 километра, от двете страни на пътя. Боклуци имаше на 3-4 метра от банкета сред дърветата и наистина ни отне много време, докато успеем да приберем всичко", обяснява зам.-директорът на стопанството инж. Димитър Иванов. Той е заявил още, че вече са поставени надписи и са създадени места за изхвърляне на отпадъци, като се надява че шофьорите, които чакат преди пункта, ще ги използват и гората ще остане чиста, каквато е в момента.

Почистването днес се организира от горското стопанство и община Генерал Тошево, а районът преди ГККП - Йовково беше изключително замърсен от водачите на преминаващите тирове, заради липсата на социално-битови помещения.