Девет са населените места без ток във Великотърновска област към този час, като някои от тях частично. Това съобщи за "Фокус“ областният управител Ивайло Здравков. Той увери, че навсякъде се работи за отстраняване на авариите, но не всички екипи ще успеят да свършат в рамките на деня.

"Най-сериозно беше положението в община Полски Тръмбеш. Там без ток са селата Обединение и Иванча, към които имаше прекъснат централен електропровод. Проблемът беше, че екипите нямаше как да стигнат до него, защото имаше много големи преспи. Той вече е ремонтиран, но сега служителите на електроразпределителното дружество влизат в населените места, за да проверят какви са пораженията по ел. мрежата вътре в тях“, поясни още губернаторът и допълни, че вероятно утре всички домакинства в района ще имат ток.

Без електрозахранване са още две села в община Стражица, едно в Сухиндолско, две във Великотърновска община – Войнежа и Райковци, като в тях проблемът ще бъде разрешен още днес. Ток няма още на една улица в Долна Оряховица, три лясковски села, две в община Стражица и едно в община Елена.