Осем проекта от различни населени места във Великотърновска община получават финансиране от Националната кампания "Чиста околна среда 2023". Всички те са получили одобрение в конкурса "Обичам природата и аз участвам" на МОСВ и ПУДОС, предаде кореспондент на "Фокус".

До 15 000 лева ще получат проектите на Кметството в Ново село "Таблета захвърли, боклука разделно събери и край Негованка лагер построи"; Кметство Ялово с проект "Зелен оазис"; Кметство Вонеща вода с проекта си "Формиране на позитивна нагласа към природата чрез екотуризъм и изграждане на екопътека – по стъпките на Филип Тотю" и Кметство Дебелец, участвало с проекта "Зелена и комфортна градска среда".

Финансиране до 7 500 лева ще бъде осигурено за ОУ "Димитър Благоев" във Велико Търново с проект "Зелена класна стая – инвестиция в бъдещето"; ОУ "Христо Ботев" в село Ресен с проект "Обичам природата – и аз участвам"; СУ "Владимир Комаров" във Велико Търново с проект "Ние от СУ "Владимир Комаров" обичаме природата и участваме в нейното опознаване и опазване"; и ДГ "Евгения Кисимова" във Велико Търново с проект "Да се учим да правим, да се учим да бъдем".