За времето от 18 до 24 септември, на територията на ОДМВР-Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 2796 МПС и 5174 лица. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Съставени са 871 фиша и 211 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо 8 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - един е шофирал след употреба на алкохол до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози е установен да шофира един водач, а трима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 7 неправоспособни водачи. Установени са 1123 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 226 проверки, установени са 124 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол е извършена  една  проверка, установено е едно нарушение.

Рени АТАНАСОВА