За времето от 20 до 26 ноември, на територията на ОДМВР-Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 4137 МПС и 6580 лица. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Съставени са 982 фиша и 187 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо осем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като от тях пет водачи са шофирали след употреба на алкохол до 1.2 промила, трима са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират трима водачи, а трима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 12 неправоспособни водачи. Установени са 1207 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 71 проверки, установени са 67 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 2 проверки, установени са 3 нарушения.