В хода на продължаващата полицейска операция за ограничаване на предпоставките за тежки пътни инциденти в региона са проверени 1469 водачи на моторни превозни средства и 571 пътници в автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. 

За времето от 5 до 11 декември включително са установени петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Други седем водачи са установени да управляват след  употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетени с технически средства. Един е отказал да бъде тестван за шофиране след алкохол, а друг водач – за наркотични вещества и техни аналози.

Трима са санкционирани за неосигуряване на предимство на пътни превозни средства и са преминали на забраняващ светофар на сигнална уредба, други трима водачи за отнемане предимство на пешеходец. За нарушения, които са създали непосредствена опасност за останалите участници в движението са установени 16 нарушения, а за отнемане на предимство на превозни средства- 7. По време на проверките в областта са връчени 100 електронни фиша за нарушения на скоростните режими. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 145 акта за установени административни нарушения, наложени са 508 глоби с фиш.