Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност проведоха на територията на Великотърновска област. От полицията в старата столица уточняват за "Фокус", че в рамките на 24 часа са образувани три досъдебни и девет бързи производства. Регистрирани са 27 престъпления. Проверени са десет пункта за черни и цветни метали, десет заложни къщи, осем автоморги, сервизи и депа, 15 питейни и увеселителни заведения, десет търговски обекта и шест адреса. Иззети са девет литра алкохол без документ за платен акциз. Задържани за срок до 24 часа са осем лица.

Проверени са 430 автомобила и 603 човека. Съставени са 25 акта и са наложени 174 глоби по фиш. Заснети са 55 видеоклипа за скорост. Връчени са четири електронни фиша. Намерени са двама души, обявени за общодържавно издирване. Съставени са и осем акта от други институции.

Акцията е реализирана с участието на служители от ОД на МВР – Велико Търново, Зонално жандармерийско управление – Русе, Регионална дирекция по горите и Териториалната дирекция на НАП.