Концерт, посветен на празника на Велико Търново, подготвя екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов“. От културната институцията уточняват за "Фокус“, че в музикалния спектакъл под наслов "Дихание“ участват оркестърът и солисти на МДТ, а заедно с тях на сцената ще излезе гост-звездата Орлин Горанов.

"Фрагменти от обичани оперети и мюзикъли, както и българска поп музика ще поднесат на ценителите на музикалното изкуство артистите от МДТ. В програмата са включени произведения от Йохан Щраус (син), Имре Калман, Мич Лий, Фредерик Лоу, Алън Менкен, Ленард Бърнстейн и Андрю Лойд Уебър, които ще звучат под диригентската палка на Васил Вълчев“, обясняват още от театъра.

Орлин Горанов ще изненада публиката с изпълнения на обичани дуети от оперетата "Царицата на чардаша" на Калман, песен и дует от мюзикъла "Човекът от Ла Манча", както и популярни песни от своя репертоар. В дуетните превъплъщения негови партньори на сцената ще бъдат солистите Миряна Калушкова, Теодора Петрова и Цветелин Илчев, както и гост-изпълнителката Гергана Стоянова.

Концертът "Дихание“ е вторият съвместен проект на великотърновския театър с обичания Орлин Горанов. През миналата музикалният спектакъл "Отражения“ се радваше на огромен интерес от страна на публиката и беше представен в 35 града в страната.

Концертът "Дихание“ ще е на 21 март от 19:00 часа в голяма зала на театъра. Билети можете да намерите на касата на МДТ, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.