Добрич и тази година е домакин на Нощ на литературата 2022 г., предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Читателите могат да изберат измежду три места с четци и трима разнородни автори, за да станат съпричастни на световното събитие. В Дом-паметник "Йордан Йовков" четец ще бъде д-р Калоян Куртев, специалист по ортопедия и травматология в МБАЛ - Добрич. Той ще чете откъси от "Междинно кацане" на чешкия автор Матей Хоржава. Посетителите в Литературния музей ще имат възможност да разгледат и новата гостуваща фотодокументална изложба "Дигитална библиотека "Българска литературна критика“.

В Музея в Градския парк "Св. Георги" четец ще бъде Мария Методиева, ментор в социалното предприятие "Чудната градина". Ще представи откъси от "Хамнет“ от Маги О'Фарел. Четенето ще открият кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов и представители на кметския екип. 

Регионална библиотека "Дора Габе" е третото читателско гнездо с четец културологът и преподавател Надежда Иванова. Тя ще представи откъси от "Антон и други стадни животни“ от норвежкия автор Гюдрюн Скретинг. Организатори на събитието за Добрич са Общината с партньори Регионална библиотека "Дора Габе“ и Регионален исторически музей. Срещите с любознателните читатели започват в 17:00 ч. и ще продължат до 20:00 ч.

Жулиета НИКОЛОВА