Фондация "Смокиня" е НПО в обществена полза, създадена през 2016 г. Те са акредитирани за провеждане на младежки образователни проекти по програми "Еразъм+“ и "Европейски корпус за солидарност“ на Европейската Комисия. Екипът е посветен на оказването на положително въздействие в общности, които имат най-голяма нужда от това, и този проект не е изключение, съобщиха от организацията. И допълниха:

"През месец юни ще се проведе доброволчески лагер с името "B.R.I.G.H.T. Future"/“Светло бъдеще“, съфинансиран от Европейския корпус за солидарност. Планувани 28 дни в периода от 31 май до 29 юни 2023 в село Мраченик, община Карлово.

Целим да подпомогнем слабо населено място, като осигурим над 4000 часа доброволчески труд в полза на село Мраченик и жителите му. Ще работим по различни инициативи, като възстановяване сградата на местното училище, с цел създаването на младежки обучителен и доброволчески център, почистване на реката и подобряване на обществените съоръжения като детски площадки и паркове. Участниците са 30 младежи от цяла Европа – включително България!

Сами обаче не можем. Ако желаете да ни подкрепите - търсим материална и финансова помощ от всеки, които има възможност и желание да ни подпомогне. Всеки принос, който направите, ще допринесе за промяната в живота на хората от областта. Нашият офис се намира в гр. Пловдив, на ул. "Бетовен" 12 и всеки, който проява интерес може също да заповяда на място".