Организират българо-румънска младежка онлайн трудова борса в сферата на туризма на 28 април - петък, от 10:00 ч., предаде репортер на "Фокус". Инициативата е на Община Каварна и Университета "Овидий" в румънския град Констанца.

Виртуалната трудова борса е отворена както за младежи, търсещи работа, така и за работодатели (физически и/или юридически лица), също за представители на фирми от туристическия сектор. Основна цел на събитието е да подпомогне трудовата реализация на младежите в сферата на туризма и да улесни информирането и подбора на кандидатите за заемане на свободните работни места за предстоящия активен туристически сезон.

Работодателите могат да представят своята дейност и перспективи за развитие, да обявят свободни работни места. Пограничните области Добрич и Констанца са със силно развит туризъм и летният сезон създава възможности за работа.

Уеб адресът на събитието е: https://ovidius.webex.com/meet/amoraru . За повече информация от българска страна Община Каварна предоставя възможност чрез e-mail: eu@kavarna.bg или на тел: 0570/82246.

Жулиета НИКОЛОВА