И тази година в добричкото село Победа ще се проведат традиционните Войникови дни. Те са посветени на възрожденския просветител Добри Войников – патрон на учебното заведение в селото, съобщи Красимира Николова, експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на Агенция "Фокус".

В следващите дни добруджанци ще отбележат 173 години от създаването на училището. Празничните инициативи ще започнат на 21 ноември. Във всички класове ще се проведе тематичен час "Животът и делото на Добри Войников“.

Програмата на празничния 24 ноември предвижда изяви на Танцов състав "Хоп-троп“ и Театрален клуб "Сто усмивки“, който ще сe представи със спектакъл по "Мамино детенце“. 

Драматизация по "Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников са подготвили възпитаниците на Ирина Данаилова. Сред празничните събития са викторината "Моето училище“ и представянето на електронна образователна игра "Животът и делото на Добри Войников“. На 25 ноември ще се проведе екскурзия с участието на 45 ученици от ОбУ “Добри Войников“. Те ще посетят Биосферен резерват "Сребърна“.

Жулиета НИКОЛОВА