Поляната в местността "Бог баир" в близост до Ценово се превърна в притегателен център не само за местното население, но и за много гости, защото там се проведоха традиционните конни надбягвания, посветени на Тодоровден, съобщиха от Община Русе.

И тази година състезанието премина под патронажа на кмета д-р Петър Петров, който осигури и връчи наградите на победителите. Организаторите отчетоха, че в сравнение с предходни години сега се бяха записали по-малко участници – само 6.

В категорията надбягване с конски каруци на първо място излезе Янко Миланов. На минимална разлика след победителя остана Росен Иванов. Овациите на публиката обаче заслужено обра Стефан Надков. Мъжът със своето послушно магаре премина през цялата състезателна дистанция като атракция. На победителите бяха връчен парични награди и грамоти.

Конският Великден беше почетен по подобава начин и в Караманово. По централните улици на селото се проведе шествие с конски впрягове. На Тодоровден отец Михаил отслужи молебен за здраве и благоденствие. Кметът на селото Бисер Блажев връчи награди на първенците. Отличието за най-накичена каруца беше присъдено на Нено Ангелов. Петър Миленов спечели приза за най-млад ездач. В категорията за най-накичен кон конкуренцията бе най-голяма. Журито отличи жребеца на Ангел Иванов.