Организацията на БЧК в Кюстендил получи добра оценка за дейността си, предаде репортер на "Фокус“. В заседателната зала на Областна администрация беше направен отчет за дейността на структурата в Кюстендилска област. Сред гостите бяха зам.-генералният директор и ръководител направление "Организационно развитие“ на БЧК д-р Славита Джамбазова, областният управител на Кюстендил Александър Пандурски, секретарят на Община Кюстендил Светослав Василев.

Пред присъстващите беше направен отчет в отделните направления от дейността на БЧК – Кюстендил за изминалата 2022 година. Беше обърнато внимание на структурата на организацията и нейните членове, проведените кампании и реализираните проекти, както и взаимодействието с останалите структури в региона.

Акцентира се и върху подкрепата на БЧК за децата в риск. "В този изключително труден момент за всички, организацията в Кюстендил тежи на мястото си. Червеният кръст за Кюстендил е цялата национална организация“, каза д-р Славита Джамбазова.

Тя посочи, че организацията има нужда и от млади хора, но не трябва да се пропуска и приносът на възрастните хора. В Кюстендил има една симбиоза между тях и това се дава за пример.

Венцеслав ИЛЧЕВ