Това е най-слабият мандат в 30-годишната демократична история на Пловдив. Здравко Димитров не се ръководи от политическа и стратегическа програма, това е едно хаотично управление. Така независимият общински съветник Слави Георгиев коментира накратко изтичащият мандат по време на днешната пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Когато едно управление приключва, се извършват не особено популярния предложения към ОбС. Подобни непопулярни решения са налагани през целия мандат и това доведе Пловдив до най-ниската му точка на развитие от десетилетие и напрягане на общинския бюджет до неговия максимум. Пловдив заслужава много повече от това, което получава в момента", сподели още Слави Георгиев.

Характерно в мандата на Здравко Димитров е усвояването на средства без да има цел, пускане на обществени поръчки без да е ясно какво се цели, а трябва да гледаме стратегически и да гледаме по-наред, сподели Георгиев.

В отговор на въпрос дали днешната пресконференция е заявка във връзка с предстоящите избори, той обясни, че чрез нея иска да покаже на пловдивчани, че има хора в местната политика, които не са спирали да работят през тези години да защитават справедливостта и интересите на Пловдив и че това с общи усилия ще продължава да бъде така.

Още е рано да се коментира темата как ще се кандидатирам да предстоящите избори, но със сигурност ще участвам, посочи Слави Георгиев.