Община град Добрич публикува списък на най-подходящите за гласуване на хора със специфични потребности (двигателни и зрителни затруднения) места, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. 18 са местата в различни райони на града. Посочени са локацията като сграда и нейният адрес. 

За всяка сграда с избирателни секции е осигурена и кабина с удължител, съгласно изискванията за гласуване на хора с увреждания на опорно-двигателния апарат. Сградите, в които се помещават избирателните секции за Община град Добрич, са общо 42. При тях има достъпни места за паркиране на автомобили на хора с увреждания.

Гражданите, които се нуждаят от помощ за придвижване до избирателните секции в деня на изборите, могат да подават заявки в общината на телефони: 058/600-416 и 058/601-203, или на адрес: Община град Добрич, ул. "България" 12, град Добрич (до екипа за изборите), както и на е-адрес: dobrich@dobrich.bg. В деня на изборите - 2 октомври 2022 г.,  заявки се приемат от 7:00 ч. до 19:00 ч. При заявяване, от общината се осигурява специализиран автомобил за транспортиране на хора с увреждания в изборния ден.

Подробна разяснителна информация за предстоящите парламентарни избори е публикувана на сайта на Община град Добрич в рубриката "Актуални теми".

Жулиета НИКОЛОВА