Председателят на СОС Георги Георгиев предлага да се върне картата за една линия в градския транспорт в София, информира пресцентърът на Столична община.

"Каня комитета от общински съветници, които са автори на тарифната политика, включително на идеята за отпадане на картата за една линия на заседание, за да преразгледат своето решение. Предлагам да върнем картата за една линия. Очевидно е, че за част от гражданите, които ползват тези превозни документи, решението създаде затруднения". Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев на брифинг, преди началото на днешното заседание на градския парламент.

Той обясни, че общински съветници, които са се подписали под новите правила, се извъртат през последните дни: "Предложението за отпадането на картата е подписано от общински съветници, единодушно, членове на този комитет от всички политически групи - както колегите Зарков и Прошков от ГЕРБ, така и Калоян Паргов и Альоша Даков от БСП, имаме подпис на Симеон Ставрев от ДБ, а най-гласовитият радетел за градски транспорт - Борис Бонев също е автор на тази идея.

"36 000 души са лишени от възможността да избират как да се движат в градския транспорт. Освен това вече реагирах по въпроса за глобата при не валидиране на картата и предложих тя да отпадне. Тарифната политика е добра и няма да позволя едно малка камъче да обърне колата", коментира още Георгиев.