"Музикалното влакче" е новото заглавие от поредицата на Операта "ДО РЕ МИ в пелени", предаде репортер на Агенция "Фокус". Премиерният спектакъл е на 1 ноември от 10.00 часа във фоайето на Държавна опера - Стара Загора. Втората дата за спектакъла е 29 ноември, с начало от 10.00 часа.

Машинистът раздава билетчета на всички присъстващи деца и ги кани да се качат на "Музикалното влакче". Първите пътници са куче, зайче и слонче, готови за вълнуващи пътешествия и нови впечатления. Влакчето отвежда симпатичните герои не само в страни от Европа /Испания, Италия, Германия/ , но и в Англия, Мексико и Съединените американски щати.

Различните страни/спирки от пътешествието се представят с характерни за тях арии и мелодии, изпълнени от солисти на Държавна опера-Стара Загора, Трио "Реверанс" и в съпровод на пиано.

Веселите герои от "Музикалното влакче" са солистите на Държавна опера-Стара Загора Нина Димитрова, Лиляна Ходжева, Стоян Буюклиев, Милен Денев, Христо Иванов, Богомил Русенов, Никола Марулев, Живко Добрев.

Спектакълът по идеен проект на Красимира Георгиева, която е и режисьор заедно с драматурга Станислава Ризова . Сценографията и костюмите са на Теодора Джамбазова, а аранжиментът за камерен състав е на Мирослав Георгиев. Трио "Реверанс" е в състав Красимира Георгиева, Цветомира Динева, Павлина Димитрова, а на пианото е Мирослав Георгиев.

Рени АТАНАСОВА