Два подлеза по улица "Иван Михайлов" са се превърнали в сварталище на бездомници, наркомани и алкохолици, според читател на "Фокус".

"Нашите деца и останалите пешеходци са принудени да пресичат по пътя с риск за живота си. Отговорните институции нехаят, а ние питаме - трябва ли да стане инцидент, за да се вземат мерки?", се посочва в сигнал до медията ни.

Единият от подлезите се намира срещу Спортния интернат. От години мястото не се използва за пресичане, като някога е имало решетка, която е ограничавала достъпа. Днес обаче тя е силно компрометирана, което позволява влизането вътре. Самият подлез е силно компромемтиран и опасен, като на места се виждат паднали плочки, установи наша проверка.

Другият опасен подлез се намира точно до Професионална гимназия "Ичко Бойчев". От него, дори в зимните дни, когато температурата е по - ниска, се носи мирис на урина. Около подлеза се търкалят бутилки от различни алкохолни напитки, често там се вижда да влизат бездомници и други съмнителни лица. Достъпът до подлеза е напълно свободен. Реално обаче той не се ползва заради изключително лошото състояние, в което се намира. Често пъти в района се наблюдават пресичащи пешеходци, които преминават през пътните платна с риск за здравето и живота си.

"Призоваваме в Бюджет 2023 година на Община Благоевград да бъдат заложени средства за ремонт на двата подлеза, което ще позволи безопасно преминаване на пешеходците!", пише разтревожен родител.