Опасни ограничителни колчета изненадват шофьорите, които карат по пътя Русе-Разград на територията на Разградска област. Очевидно от тамошното Областно пътно управление са решили да последват примера на колегите си от Русе и Велико Търново, които поставиха ограничителите в опасните участъци с три ленти, за да възпрепятстват неправилното изпреварване.

Изпълнението обаче по-скоро носи риск от инциденти, отколкото да ги предотвратява. Водачи, които за първи път минават по Русе-Разград след поставянето на колчетата, се сблъскват с появата им на участъци със завои, като нищо преди това не ги предупреждава за ограничителите. Няма червена маркировка, която да заостря вниманието и върху която да са монтирани тези колчета, нито има знаци за наличието им. Отделно, че не са поставени точно на непрекъснатата линия, и на практика частично навлизат в лентата за движение, пише РусеМедиа.

Затова не е изненадващо, че повечето от колчетата вече са отнесени, липсват, а тези, които са изкривени, пречат на нормалното движение. Шофьори коментират, че не е зле служителите на Пътното в Разград да се информират от колегите си в Русе как трябва да изглеждат местата с ограничители и да сложат задължителните табели.