Опашките по Околовръстния път на Пловдив при пътен възел "Скобелева майка" стигат чак до Войводиново, съобщи за Plovdiv24.bg кметът на Рогош Алекси Георгиев.

"В сряда имаше гневни мои съселяни, които казаха че по 1 час не могат да излязат. Опашката по Околовръстния път стигна до нашето кръстовище, но се движеше все пак. Проблемът е най-вече в пиковите часове", добави кметът.

Според него, движението трябва да се регулира, редно е да се поставят светофари. Има си и стар проблем при "Скобелева майка". Това е един от главните входове на Пловдив, където свършва Околовръстният път.

"Знам, че има планове за Околовръстен път. Но проблемът е от години. Има един ляв завой и идващите от магистралата много трудно влизат в Пловдив. Винаги стават опашки.

Сега "Рогошко шосе" пак е главна артерия и тъй като е затворено, се увеличават колите и опашките стигат чак до Войводиново. Ние не че няма да го изтърпим това нещо, защото е за добро, но когато няма регулиране на кръстовището, хората, които излизат от Рогош, Скутаре, Маноле и Манолско конаре по стария Чирпански път, не могат да се включат по Околовръстното, защото почти всички са на ляв завой.

Проблемът беше по-голям, когато "Брезовско шосе" беше затворено. Това е другата артерия, която поема потока. Моите съседи могат да ползват и Войводиново, но там пак има ляв завой", обясни подробно кметът на Рогош Алекси Георгиев.

Пак според него доста е рисковано там, защото тези, които се движат по Околовръстиня път, невинаги са толерантни, а просто няма място, за да се включат и други, и става опасно.

"Вчера, докато бяхме там, не беше чак толкова критично, но имаше няколко ситуации - форсиране на двигатели, въртене на гуми от изнервени шофьори, за да се включат и да не чакат.

А иначе, това е един дългоочакван ремонт, всички сме много щастливи,  че се случва. Но ние сме длъжни да информираме за опасната ситуация", добави Георгиев.

Припомняме, че от ОД МВР Пловдив съобщиха специално за нашите читатели, че в най-натоварените часове сутрин и вечер на мястото ще има представители на "Пътна полиция", които да регулират движението.