Все повече търновци избират да купят билет предварително и да платят онлайн за него, ако им предстои междуградско пътуване с автобус. Това сочи репортерска проверка на "Фокус“. Автогарите в града са пълни с хора, но повечето от тях са се погрижили за местата си предварително. За следващата порция от почивни дни превозвачите съветва всички, които са решили да пътуват да се организират от рано и да си купят билет, за да са спокойни.

Нашата проверка показа, че предимно по-младите хора – учащите и работещите предпочитат да платят за мястото си по интернет. По-възрастните пък отиват ден или два преди самото пътуване на място – на билетната каса.

Най-натоварени са линиите София - Варна и Варна - София. Всички, които пътуват по тях отчитат увеличение на хората, избрали автобусния превоз. Основната причина, която те посочват затова, са по-високите цени на горивата. Относно сигурността повечето хора са на мнение, че автобусите са достатъчно сигурни, а шофьорите карат внимателно и спазват ограниченията.

Луиза ТРАНЧЕВА