Председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков връчи отличието "Почетен знак на град Пловдив“ на олимпийската шампионка на троен скок от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018-та Александра Начева и професионален футболен клуб "Марица“.

Високите отличия бяха връчени по време на церемонията “Спортист на Пловдив за 2022г.“, съобщийа от пресцентъра на Общинския съвет.

"За мен е удоволствие да връча тези две почетни отличия, които са по предложения на група общински съветници и подкрепени единодушно. Решение №112 от 2019-та година, с което е отличена Александра Начева е заради заслугите й в областта на спорта и популяризирането на града ни в Европа и по света“, заяви председателят инж. Държиков.

Отличието получи лично Начева, придружавана от своя треньор. Президентът на професионален футболен клуб "Марица“ Христо Христов получи отличието "Почетен знак на град Пловдив“, с което клубът бе удостоен с решение № 263 от 2021г. във връзка със 100-годишнината от основаването на клуба.

"Радвам се, че имам възможността да връча това отличие на президента на "Марица“ и мой добър приятел Христо Христов. Решението, което бе подкрепено единодушно от общинските съветници, бе във връзка с вековния юбилей на ПФК "Марица“, завърши председателят при връчването на почетните отличия с герба на град Пловдив.