Окръжна прокуратура - Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 18-годишната Т.Д., която като непълнолетно момиче държала с цел разпространение и разпространила високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително - престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 и 5 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

В края на 2021 година обвиняемата Т.Д. била ученичка и живеела с родителите си в град Варна. 17-годишната тогава била известна на органите на реда, тя се занимавала с разпространение на наркотични вещества, като имала и редовни клиенти. Държала наркотиците в дома си и продавала именно от там забранените субстанции.

Момичето било задържано на 24 ноември 2021 година, в момент на сделка с марихуана с тегло 2,98 грама, която продало на свой клиент. При опит да бъде проверена от служители на ОД на МВР – Варна в дома си, непълнолетната тогава Т.Д. изхвърлила през терасата 114 грама марихуана, опакована в различни разфасовки. Служителите на реда станали свидетели на действията й и я задържали за срок до 24 часа по ЗМВР, като ден по-късно непълнолетната била привлечена към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Варна.

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.