Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност за причиняване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и са нанесени телесни повреди, 44-годишният З.А. от село Обител, общ. Омуртаг, който освен това напуснал местопроизшествието веднага след инцидента. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Инцидентът е регистриран на 13 август 2022 година около 00:30 часа. По време на движението си по пътя София – Варна, след разклона за село Божурка, 44-годишният водач предприема маневра за изпреварване на три товарни автомобила на забранен за подобни действия пътен участък. Така той става причина за сблъсък с насрещно движещо се МПС. Вследствие на възникналото пътно – транспортно произшествие, на място е загинало 16-годишно момче, пътуващо в него. Тежко е пострадал и спътника на З.А., който е настанен в Реанимацията на МБАЛ – Търговище. По леки наранявания имат и други пътуващи във втория автомобил.

Веднага след сблъсъка, 44-годишният обвиняем напуска местопроизшествието и е намерен от служители на ОДМВР – Търговище недалеч от мястото.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои съдът да разгледа искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.