Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу П.Т. за престъпление по чл. 124, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 128, ал. 1, пр. посл. от НК и срещу К.К. за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, пр. 2 от НК.

В ранните часове на 22.05.2021 г. в заведение на улица "Цар Борис III“ в гр. Петрич възникнал конфликт между две компании. Междувременно на местопроизшествието пристигнал С.К. с таксиметров автомобил, за да прибере приятелите си. Мъжът се поинтересувал за причините на разправията, като се опитал да я спре, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

Скандалът ескалира, пренесъл се навън и прераснал в сбиване между участващите в него. В един момент П.Т. нанесъл силен удар с крак в областта на корема на С.К. Пострадалият изгубил равновесие и паднал на платното до пешеходната пътека, при което ударил седалището и главата си в асфалтовата настилка. Вследствие на получената тежка открита черепно – мозъчна травма мъжът изпаднал в кома. Въпреки състоянието му К.К. му нанесъл удар с крак в главата.

Свидетели на случващото се опитали да спрат побоя и да окажат първа медицинска помощ на пострадалия. През това време П.Т. и К.К. напуснали местопроизшествието.

Инцидентът бил възприет от множество лица - таксиметрови шофьори, клиенти на заведения, случайни минувачи.

След подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112 на място пристигнали полицейските органи и спешен медицински екип. Пострадалият С.К. бил транспортиран в болнично заведение в гр. Петрич, а впоследствие в столицата. Въпреки проведени реанимационни мероприятия и приложено високоспециализирано лечение, мъжът починал.

В хода на досъдебното производство са били назначени и извършени множество експертизи – съдебномедицинска, видеотехническа, химикотоксикологична, ДНК, съдебно психиатрични.

Според заключението на вещото лице по изготвената съдебномедицинска експертиза, между черепно-мозъчната травма и настъпилата смърт на пострадалия С.К. е налице пряка причинно – следствена връзка.

Обвиняемият П.Т. е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Другият обвиняем по делото – К.К., е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.