Врачанският окръжен съд разгледа две въззивни частни наказателни дела, образувани след внесени жалби срещу определения на Районен съд – Враца, с които е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо М. М. и Б. Х., съобщиха от съда.

Срещу обвиняемия М. М. е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Враца за това, че за времето от 20.08.21 г. до 30.08.21 г. в гр. Враца, от три тавански помещения, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 871 лв. Районна прокуратура – Враца е привлякла, като обвиняем Б. Х. за това, че за времето от 03.03.2021 г. до 16.01.2022 г., при условията на продължавано престъпление, е управлявал МПС без съответното свидетелство за управление в едногодишен срок от наказването му по административен ред и за това, че на 11.05.2022 г. в гр. Враца е управлявал лек автомобил "Пежо" без съответното свидетелство за управление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство за управление.

С определенията си по двете въззивни частни наказателни дела Врачанският окръжен съд потвърди наложената от Районен съд – Враца най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража“ на М. М. и на Б. Х., като прие, че са налице всички предпоставки за това.

Определенията на Врачанския окръжен съд са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.