Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 24-годишния Наско Г., с което той се признава за виновен за извършен опит за грабеж, в условията на опасен рецидив и с употреба на сила, съобщиха от съда. Престъплението останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

На 26 октомври 2022 г. във Вълчи дол, глухоням мъж се прибирал към дома си. В близост до железопътния прелез в града бил нападнат от Наско Г., който се опитал да му отнеме чантата. Мъжът оказал съпротива и затруднил 24-годишният грабител. Успял да се отскубне от него и побягнал, след което хвърлил камък по нападателя си. Наско Г. направил същото, но освен камък хвърлил по жертвата си и тухла, с която го уцелил в тялото. Настигнал го, съборил го на земята и започнал да му нанася удари, като се опитвал да издърпа чантата, която пострадалият силно затискал с тялото си. На мястото се появили двама свидетели, които Наско Г. повикал на помощ с обяснението, че в чантата имало хиляда лева. Мъжете отказали да участват и помогнали на пострадалия, а нападателят избягал от местопрестъплението.

В хода на разследването било установено, че в чантата на пострадалия имало портфейл с 11 лева, очила и мобилен телефон – всичко на стойност 656,60 лева.

Пред съда Наско Г. заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред, съгласен е с условията на споразумението, което е подписал доброволно и е наясно с последиците от него.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд одобри споразумението, след като намери, че то не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление подсъдимият прие да му бъде наложено наказание 3 години "лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален "строг режим“.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.