Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на дружеството "Пълдин туринвест" АД.

В Апелативен съд – Пловдив делото е образувано по жалба на "Пълдин туринвест“ АД срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията за заявени промени в регистрираните обстоятелства за търговското дружество, въз основа на решения на общото събрание на акционерите, проведено на 24.11.2022 г.

Апелативните съдии приемат, че оплакването на жалбоподателя е неоснователно. Според съда, исковото производство, образувано в Окръжен съд – Пловдив, в което се иска отмяна на всички решения, взети на общото събрание на "Пълдин туринвест“ АД, проведено на 24.11.2022 г., е от значение за регистърното производство.

Решението на съда по исковото производство ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията относно наличието на предпоставките за вписване в Търговския регистър на решенията на общото събрание от 24.11.2022 г.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.