Двамата непълнолетни, обвинени за грабежа край столичен мол, остават в ареста, научи "Фокус".

Съдебният състав на Софийския градски съд се мотивира с това, че макар и на млада възраст вече има данни да са обществено опасни, регистрирани са за други престъпления в Детска педагогическа стая. Определението е окончателно.

Припомняме, че малко след 2 часа на 18 септември, в полицията е получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили едно от тях и след заплаха, им отнели раница с лични вещи и пари.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия, около 5.15 часа охранител в столичен бизнес център, подал сигнал за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж.

На място са изпратени полицейски екипи, които последвали тримата, опитали се да се качат в автобус на масовия градски транспорт. 15-годишен е задържан на място, а двама, скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването са произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При произведен още един изстрел е ранен един от тях - 18-годишен. Незабавно е откаран в болница и по-късно е починал.