Около 20 сигнала за нарушения на изборните права са регистрирани на територията на Великотърновска област от началото на предизборната кампания до момента. Подавани са жалби от почти всички общини в региона. Това обобщи ст. комисар Димитър Машов, директор на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. Той уточни, че сутринта, при началото на специализирана акция, която тече в момента в региона, сигналите са били 13.

"Образувани са три досъдебни производства – едно за търговия с вот и две за унищожаване и повреждане на имущество на една политическа партия“, допълни шефът на търновската полиция. Единият от случаите е от вчера – в центъра на Велико Търново е повредена предизборна шатра на една политическа сила.

Към момента няма задържани и по трите досъдебни производства, но се работи по тях.

Ст. комисар Машов допълни, че предстоят още проверки – в развлекателни и питейни заведения, в заложни къщи, в автоморги и пунктове за вторични суровини. Той увери, че ще се обходят всички обекти в цялата област, за които има съмнения за евентуални нарушения и престъпления по наказателния кодекс. 

Акцията продължава до 24:00 часа на 2 октомври.

Луиза ТРАНЧЕВА