Около 140 служители на реда участват в специализирана полицейска операция в област Добрич, има задържани 13 лица. Операцията е започнала още снощи и ще продължи днес през целия ден, съобщи Стоян Стоянов от пресцентъра на ОД МВР в Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус" - Добрич.

Изградени са 3 ККП-та - в така наречения "цветен квартал" в Добрич, до с. Стожер и в град Каварна. Акцията е насочена към така наречената конвенционална престъпност - кражби, шофиране след употреба на алкохол и дрога, разпространение на наркотици, битова престъпност, неспазване на правилата за движение по пътищата, трафик на хора, нелегална миграция и др.

Има установени случаи на шофиране след употреба на алкохол и дрога, на разпространение на наркотици, като два от случаите се определят като сериозни. В Каварна е установено лице с 30 грама марихуана, в Добрич - със 79 грама дрога и други веществени доказателства, като електронни везни и голяма сума пари. Предстои информацията да бъде актуализирана с напредване на деня.

Жулиета НИКОЛОВА