Охранител на банка в софийския квартал "Драгалевци" се опита да вземе закона в свои ръце, в следствие на което се стигна до лют скандал. За случката разказа читателка на Sofia24.bg.

"Днес следобед спрях на общинско паркомясто, без каквито и да е обозначения, когато от банката в близост изскочи охранителят и настоя да преместя колата си" разказа жената.

По думите и това става около 18:00 часа, след края на работното време на банката.

"Мъжът настояваше веднага да преместя своята автомобил, тъй като негови колеги нямало къде да паркират. " казва още тя. На въпрос колко са служебните места и защо нямат обозначения, охранителят отговаря, че той е закона.

"Напомних му, че мястото е общинско и след като има такива претенции следва да си заплатят съответната такса към община София. Но докато това не се случи мястото е свободно за всички", аргументирала се жената. Въпреки думите й, мъжът настоява автомобила да бъде преместен.

По думите на свидетели на неприятната случка, това е честа практика на въпросния охранител. Жена е получила дори заплаха, че ще си намери автомобила с четири пукнати гуми, след като го оставя за час пред въпросната банка.