"Охлювът Джуро“ е поредното заглавие, което е част от съботния афиш на куклен театър "Весел“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. То ще бъде представено на сцената на читалище "Искра“ от 11:00 часа от актьорите от Драматично-куклен театър "Иван Димов" от Хасково. Спектакълът от Миланка Милосавлевич е в превод на Александър Алексич. Постановката е на Янко Митев. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Наталия Гочева, а оригиналната музика – на доц. Веселин Койчев. В спектакъла участват Силвия Предова, Хари Терзиева и Красимир Кирчев.

Пиесата е преведена от сръбски специално за Хасковския театър и е поставена за първи път у нас. Охлювът Джуро е пазач на лозе. Голямата му мечта е да се ожени, но няма любима. Търси съвет от мъдрата стара Костенурка Ковилкова... А какъв е той? Докато преследва мечтата си – да обича и да бъде обичан – дали Джуро ще открие любовта?

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.