Втори ден част от чудотворните мощи на Свети Георги са в България. Те са изложени за поклонение в столичния храм "Света София". Голяма опашка се изви още от 5 часа сутринта. Вярващи чакат, за да се поклонят на светинята. 

"Исках да мина по-рано, но по-късно се отвори църквата. Почти не бях спокойна през нощта, защото имах желание да дойда в тази църква да се помоля. Имам син Георги и двама внуци Георги. Искам да бъдат живи и здрави и да бъдат благословени от Свети Георги. Осланям се винаги на Бог и имам надежда, че винаги ще бъде по-добре“, каза Виолета Костова пред bTV. 

Мощите на светеца пристигнаха в България от Гърция, където се съхраняват. Те бяха донесени в църквата "Света София“ от храм "Света Марина“ с литийно шествие и бяха посрещнати с благословението на Софийския митрополит и български патриарх Неофит. През следващите дни светинята ще бъде изложена в Горни Лозен, Гигинци, Брезник и Перник до 7 май.

"Моля се за изцелението на моите близки, на мен и най-вече за България да бъде благословена. Усещаш духа, когато имаш силна вяра. Нека любовта победи омразата, прошката – отмъщението и истината - лъжата“, каза Ваня Петрова, дошла да се поклони пред светинята.

"Радостно е за нас като виждаме колко хора идват да почетат този велик християнски светец Свети великомъченик Георги. Знаем, че всеки идва със своята блока и молба, но това че я отправя към Бога, за нас е утеха. Когато помолим Бог и чрез своя застъпник пред него Св. Георги за помощ, трудностите отминават“, каза отец Лъчезар.

Свещеници раздават на хората памук, докоснат до мощите на Свети Георги, като по този начин хората занасят благодатта в домовете си. По думите на отец Лъчезар не е редно да се докосваме с ръце до мощите, защото е прекалено фамилиарно.