За втора година, поради големия интерес, конкурсът "За да я има България", организиран от Община град Добрич се реализира в два етапа, предаде репортер на "Фокус".

За участие в първия етап се получиха 582 видеа, от които бе истинско предизвикателство за журито, да направи подбор на най-добрите.

На 24.02.2024 г., Огледална зала "Нели Божкова" за пореден път се оказа малка за ценителите на българската поезия и изкуството на рецитала.

В изключително вълнуващия заключителен етап, на живо се срещнаха допуснатите за участие, жури и публика. От допуснати за участие 71 деца, 69 представиха на сцена, свой собствен прочит на избрано произведение от българската литература.

Завидно сценично поведение демонстрираха децата от област Добрич при рецитиране на творби, свързани с историята, националните герои и красотата на отечеството. Заслужени аплодисменти следваха всяко изпълнение на талантливите деца.

Компетентно жури с председател Красимир Демиров - актьор в ДТ "Йордан Йовков“ и членове: Татяна Христова - актриса в ДТ "Йордан Йовков“ и Мила Боянова - актриса в ДКТ "Дора Габе“ оцени представянето на децата и отличи 33 от тях. Тържествената церемония по награждаването ще се състои на 11.03.2024 г. от 11.00 ч. в Голямата заседателна зала на Община град Добрич.

Община град Добрич благодари на всички участници в патриотичния литературен форум, както и на всички директори, учители, родители и др., ангажирани с подготовката на децата.