С оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително – монтажните работи по проект "Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на град Стара Загора – южна част“, се спира движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка, по булевард "Славянски“. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Община Стара Загора.

За времето от 24 до 29 октомври по южното платно за движение в участъка между ул. "Петко Р. Славейков“ и ул. "Св. Св. Кирил и Методий“, без да се ограничава движението в кръстовището, движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

От 29 октомври до 9 ноември по южното платно за движение в участъка между ул. "Любен Каравелов“ и ул. "Стефан Караджа“, без да се ограничава движението в кръстовищата, движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

От 14 ноември до 26 ноември по северното платно за движение в участъка между ул. “Стефан Караджа и ул. "Ангел Кънчев“, без да се ограничава движението в кръстовищата. При необходимост кръстовището на бул. "Славянски“ и ул. "Ангел Кънчев“ ще се затвори за 48 часа, движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

От 28 ноември до 21 декември по северното платно за движение, в участъка между ул. "Ангел Кънчев“  и ул. "Подполковник Калитин“, без да се ограничава движението в кръстовищата. При необходимост кръстовището на бул. "Славянски“ и ул. "Българско опълчение“ и кръстовището на бул. "Славянски“ и ул. "Антон Марчин“ ще се затворят за 48 часа, движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

При изпълнението на строително – монтажните работи ще бъде осигурен достъп  на живущите в района, както и на екипите на спешна помощ и на пожарна безопасност. Водачите на МПС да шофират с повишено внимание в указания участък и спазват стриктно вертикалната маркировка.

Рени АТАНАСОВА