Във връзка с футболното дерби между отборите на ПФК "Спартак"  и  ПФК "Черно море" се създава временна организация на движението. Това съобщиха от ОДМВР - Варна.  В периода от 13:00 ч. до 18:00 ч. днес поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства с пропускане на автобусите от масовия градски транспорт по следните пътни отсечки:

- От кръстовището на бул. " Цар Освободител " с бул. "Осми Приморски– до              кръстовището с ул. "  Отец Паисий" и ул. "Прилеп“ от кръстовището с ул. Кестен до централния вход на стадион "Стартак“

-  По бул. "Осми Приморски полк“  от кръстовището с ул. Н. Й. Вапцаров“, до кръстовището с ул. "Царевец“

-  ул. "Царевец" / южно платно/ ще се затваря от кръстовището с бул. "Осми Приморски полк“ до кръстовището с бул. "В. Левски“

В деня на събитието и до 3 часа след неговото приключване не се допуска предлагането на алкохолни напитки в спортната зона. Забраната е съгласно чл.15 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Организаторите трябва да вземат необходимите мерки за осигуряване нормалното протичане на футболната среща. ОДМВР – Варна ще охранява дербито с безпрецедентен брой униформени -350 и   6 полицейски кучета.