С оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи за обект "Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на гр. Стара Загора – северна част“ ще бъде спряно движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка по ул. "Хан Аспарух“ - в участъка от ул. "Димитър Наумов“ до бул. "Св. Патриарх Евтимий“ за времето от 22.11.2022 г. до 31.01.2023 г. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от местната администрация.

Временната организация на движението ще се осъществява в три етапа, както следва:

I-ви етап

От 22.11.2022 г. до 15.12.2022 г. се спира движението по ул. "Хан Аспарух“ от бул. "Св. Патриарх Евтимий“ до ул. "Кенали“, без  да се ограничава движението на кръстовището с бул. "Св. Патриарх Евтимий“. При извършване на строително- монтажните работи ще бъдат допускани живущите в района граждани, екипи на спешна медицинска помощ и пожарна безопасност.

II-ри етап

От 16.12.2022 г. до 09.01.2023 г. се спира движението по ул. "Хан Аспарух“ от ул. "Кенали“ до ул. "Руси Аргов“, без  да се ограничава движението на кръстовищата с ул. "Кенали“ и ул. "Руси Аргов“. При извършване на строително-монтажните работи ще бъдат допускани живущите в района граждани, екипи на спешна медицинска помощ и пожарна безопасност.

III-ти етап  

От 10.01.2023 г. до 31.01.2023 г. се спира движението по ул. "Хан Аспарух“ от ул. "Руси Аргов“ до ул. "Димитър Наумов“, без ограничаване на движението на кръстовището с ул. "Димитър Наумов“ и ул. "Августа Траяна“. При извършване на строително-монтажните работи ще бъдат допускани живущите в района граждани, екипи на спешна медицинска помощ и пожарна безопасност.

Във връзка с осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително – монтажните работи по ул. "Хан Аспарух“, от 22.11.2022 г. /вторник/ до 31.01.2023 г., общественият транспорт /автобусни линии № 15 и 23 / ще се движи по обходен маршрут, както следва:

-           По направление от Стадион "Берое“: ул. "Августа Траяна“ –бул. "Руски“ –ул. "Ген. Столетов“.

-           По направление към Стадион "Берое“: ул. "Ген. Столетов“ – надясно бул. "Руски“ – наляво по ул. "Августа Траяна“.

Спирки "ТД на НАП“, "Ремиза“ , "Младежки дом“ и "РПС“ няма да обслужват автобусни линии № 15 и 23.

Добавят се спирки по обходния маршрут: спирки "ДНА“, "Детска поликлиника“ и "ГПЧЕ Ромен Ролан“.

Водачите на МПС да шофират с повишено внимание и спазват стриктно вертикалната маркировка.