Огнян Ценков е кандидатът от ПП "Републиканци за България“ за кмет на Видин в предстоящия през есента местен вот. Лидерът на ПП "Републиканци за България“ Цветан Цветанов обяви кандидатурата на Огнян Ценков пред журналисти днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Видин, предаде репортер на Фокус.

Огнян Ценков е бивш кмет на Община Видин в мандата 2015 -2019 г., член на Изпълнителния съвет на партията и областен координатор на ПП " Републиканци за България“ за Видинска област, общински съветник в Общински съвет Видин.

Целта ни в предстоящия местен вот, заедно с жителите на община Видин, е да изберем едно компетентно, прозрачно и отговорно управление, каза при представянето на кандидата за кмет Цветан Цветанов. Той допълни, че това са три ключови думи, зад които, смятам, че всеки един избирател от Видинска община ще застане. Лидерът на "Републиканци за България“ определи кандидата на партията Огнян Ценков за кмет на Видин като " достоен, честен и отговорен, който видинчани трябва изберат. Постигнатите от него и администрацията резултати в предишния му мандат го доказват.“

Цветанов обяви, че партията и местните структури категорично застават зад кандидатурата на Огнян Ценков за кмет на Видин. От партията се надяват да получат подкрепа от парламентарни и извънпарламентарни партии, обществени сдружения и граждански организации, за да може действително да се постигне целта - " Видин де бъде една добра перспектива за всички, които живеят тук и които искат да се завърнат и останат“.

Кандидатът за кмет Огнян Ценков, каза " че за него като общински съветник приключва един много труден четири годишен мандат в местната власт. Ние бяхме лъгани, манипулирани, заплашвани, подигравани, част от кадрите уволнявани. За да могат сегашните управляващи Община Видин да прикриват безобразията, които вършеха и да оправдават щедрите обещания, които постоянно получавахме от тях, както и да оправдават тяхното неизпълнение. news pic 2
© Фокус
Венцислав Пасков, Огнян Ценков, Цветан Цветанов, Калин Каменов, от ляво надясно
 В навечерието на предстоящите местни избори, допълни Ценков, ние заставаме пред хората със свършената работа от мен и моят екип като кмет на община Видин и с нашата почтеност като общински съветници. Нас не успяха да ни изплашат, не успяха да ни купят. Ние останахме в общинския съвет и продължихме да работим за благото на видинчани и да защитаваме интересите на нашите съграждани".

Ценков допълни, че той и неговия екип имат готова визия за управлението и развитието на община Видин в следващия мандат, ясна визия за по добро бъдеще за нас и нашите деца, визия за социална справедливост и поносими данъци, която включва незабавно намаляване на драстично високите данъци и такси във Видин.

Основния принцип, който ще бъде застъпен в управленска програма на ПП "Републиканци за България" при управлението на Община Видин, е категоричен кандидатът за кмет, е върховенство на правото, което днес е дефицит, в страната и постоянно се наблюдаваше в изтичащия кметски  мандат във Видин.