Офисът на НАП-Добрич призовава данъкоплатците да актуализират своите данни за контакт, за да може комуникацията с приходната агенция да се извършва навреме и изцяло електронно, а не на хартия. Това съобщи Деница Михайлова, началник отдел "Услуги за клиенти" в областния офис на Агенцията.

Физическите и юридически лица, които са посочили коректен имейл и телефон, ще получават пълна и навременна информация от НАП. По този начин комуникацията между данъчната администрация и потребителите ще се улесни, намалявайки значително случаите на неактуална информация.

Получаването на обратна връзка от клиентите на администрацията също е от особена важност за подобряване работата на приходната агенция, както и  усъвършенстването на услугите, които се предоставят на гражданите и фирмите. Притежателите на електронен подпис или персонален  идентификационен код на НАП могат да заявят и коригират изцяло онлайн

имейлите и телефонните си номера. Това става чрез портала за електронни услуги на НАП с услугата " Управление на контактна информация “. При извършена промяна на електронен адрес за кореспонденция системата изпраща линк на имейла, който изисква потвърждение преди промяната да бъде осъществена. 

Смяната на телефон за контакт се извършва в 2 стъпки, като няма пречка да бъде посочен мобилен номер, уточняват от офиса на НАП-Добрич. Повече информация може да се получи в сайта на НАП или на телефона на приходната агенция: 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.